Business Internaţional

Americanii de la Prologis, care au investit 100 de milioane de euro şi în România, cumpără dezvoltatorul DCT Industrial într-o tranzacţie de 8 miliarde de dolari

Americanii de la Prologis, care au investit 100 de...

Autor: Alex Ciutacu

30.04.2018, 14:23 227

Prologis, o companie logistică cu amprentă globală, va achiziţiona rivalul din Statele Unite, DCT Industrial Trust, într-o tranzacţie de 8,4 miliarde de dolari, care cuprinde şi asumarea datoriei înregistrate de DCT, potrivit Reuters.

În România, Prologis a dezvoltat proiectul Prologis Park Bucharest A1, unul dintre primele parcuri logistice dezvoltate în apropierea Capitalei. Potrivit datelor ZF, parcul industrial este format din patru clădiri care ocupă un spaţiu industrial de clasa A de peste 100.000 mp şi a necesitat o investiţie estimată la circa 100 de milioane de euro. În 2015, proiectul Prologis din România a fost achiziţionat de olandezii de la CTP într-o tranzacţie de până la 40 de milioane de euro.

Achiziţia DCT Industrial va extinde prezenţa Prologis în piaţa americană, în zone precum sudul Californiei, San Francisco, New York, New Jersey, Seattle şi sudul Floridei, a transmis compania.

Acţionarii DCT vor primi 1,02 acţiuni Prologis pentru fiecare acţiune DCT pe care o deţin. Tranzacţia este aşteptată să fie finalizată în al treilea trimestru şi aşteaptă aprobarea acţionarilor DCT.

Consiliile de administraţie ale companiilor au aprobat deja tranzacţia.

Ultima tranzacţie de ordinul miliardelor de dolari pe care au realizat-o americanii de la Prologis a fost fuziunea cu AMB Property, într-o tranzacţie de 8,7 miliarde de dolari în 2011.

Prologis deţinea la sfârşitul anului 2017 peste 3.200 de proprietăţi la nivel mondial şi avea facilităţi închiriate către 5.000 de clienţi, cei mai mari fiind Amazon şi DHL. Aproape 70% din business-ul companiei este în Statele Unite.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO