Business Internaţional

Analist financiar: : Rezultatul primului tur din Franţa va avea un impact limitat asupra pieţelor

Analist financiar: : Rezultatul primului tur din Franţa...

Autor: Departamentul Economic

24.04.2017, 10:43 204

„Pieţele au absorbit în preţ posibilitatea ca Le Pen să se califice în al doilea tur al prezidenţialelor din Franţa. Mă aştept ca piaţa de acţiuni din Franţa să deschidă pe verde azi dimineaţă, acţiunile băncilor chiar să crească puţin, iar spreadul pe obligaţiunile franceze să scadă, de la 70 de puncte de bază unde s-a stabilizat în ultimele săptămâni. Business as usual”, spune Dembik.

Analistul spune că acum este clar că Macron va fi următorul preşedinte al Franţei. „Cum s-a mai întâmplat în trecut, tot Frontul Republican – mai puţin Le Pen – ar trebui să facă orice pentru a preveni alegerea liderului Frontului Naţional. Cu toate acestea, el trebuie să se descurce cu o majoritate eterogenă, aşa cum va arăta după alegerile legislative”, a adăugat Dembik.

Candidatul de centru Emmanuel Macron a obţinut 23,75% din voturi în primul tur al scrutinului prezidenţial din Franţa, fiind urmat de reprezentanta extremei drepte Marine Le Pen, care a obţinut 21,53 %, conform rezultatelor finale comunicat de Ministerul francez de Interne.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO