ZF 24

Analiştii avertizează că pieţele de capital se îndreaptă spre o prăbuşire „înfricoşătoare“ de 60%

Analiştii avertizează că pieţele de capital se...

Autor: Liviu Popescu

29.08.2014, 00:00 7019

Pieţele internaţionale de capital s-ar putea îndrepta spre o prăbuşire „înfricoşătoare” care ar putea şterge până la 60% capitalizarea celor mai mari companii la nivel mondial, avertizează Abigail Doolittle, fondatorul Peak Theories Research, citat de The Telegraph.

Pe acelaşi subiect: 

Preţurile cresc în Germania şi scad în Spania, şomajul atinge noi „culmi“ în Franţa socialistă, iar băncile italiene ies la cerşit bani. Toate acestea apasă pe umerii BCE

Ucraina cere Uniunii Europene un "ajutor militar de anvergură" în urma "invaziei ruse"

Solida economie germană a început să se clatine, iar aşteptările populaţiei „s-au prăbuşit complet“

Avertismentul lui Doolitle vine după ce indicele american S&P 500 a atins pragul de 2.000 de puncte pentru prima dată în istorie.

Doolitle a adăugat că reticenţa Rezervei Federale americane de a majora ratele dobânzilor de la nivelurile minime record actuale ar putea declanşa o corecţie a pieţei care să rivalizeze cu prăbuşirea din timpul recesiunii globale. 

Rezerva Federală menţine ratele dobânzilor pe termen scurt aproape de zero începând cu 2008 pentru a accelera creşterea economică şi a dat de înţeles că nu le va mai majora până la jumătatea anului 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO