Business Internaţional

Angajat Google: Oamenii şi inteligenţa artificială vor fuziona până în 2030

Angajat Google: Oamenii şi inteligenţa artificială vor...

Autor: Alex Ciutacu

03.12.2017, 11:48 312

Oamenii şi inteligenţa artificială vor fuziona până în 2029, spune Ray Kurzweil, angajat al Google în domeniul cercetării inteligenţei artificiale.

În cadrul unei sesiuni de Q&A ce s-a desfăşurat la Consiliul pentru Relaţii Internaţionale, Kurzweil a pictat un tablou diferit faţă de cea pe care o transmit lideri de opinie precum Elon Musk sau Stephen Hawking.

Pe lângă afirmaţiile că lumea se află în cel mai paşnic moment din istoria omenirii şi că foametea şi sărăcia sunt la cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată, Kurzweil a susţinut că inteligenţa artificială va deveni parte din normalitate pe parcurs ce evoluţia oamenilor atinge următorul nivel şi că vom ajunge să implementăm tehnologie direct în corpul nostru. Kurzweil crede că „roboţii medicali vor intra în creierul nostru şi ne vor conecta neo-cortexul la un spaţiu cloud”, şi că toate aceste lucruri se vor întâmpla până în 2029.

Poate părea greu de crezut ceea ce afirmă Kurzweil, dar acesta nu este doar un comentator neavizat care „aruncă” predicţii. El este văzut în industrie drept un guru al inteligenţei artificiale dezvoltate de Google, şi lucrează cu unul dintre cele mai dezvoltate sisteme de inteligenţă artificială din lume în fiecare zi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO