Business Internaţional

Angajaţi ai UBS au aflat că au fost concediaţi abia după ce cartelele de acces în clădire nu mai funcţionau

Angajaţi ai UBS au aflat că au fost concediaţi abia după ce cartelele de acces în clădire nu mai funcţionau

Autor: Radu Racu

30.10.2012, 19:15 10259

UBS, una dintre cele mai mari bănci de investiţii din lume, se pregăteşte de concedierea a 10.000 de angajaţi, unul dintre cele mai dure programe de disponibilizare, mai drastic chiar decât cele impuse de criză, în încercarea de a economisi 3,6 miliarde de dolari, conform unor informaţii apărute săptămâna trecută în presă.

Financial Times a publicat însă în ediţia de marţi detalii uluitoare despre metoda aleasă de bancă pentru concedierile care deja au început. Ziarul britanic nota că "o parte din angajaţii de la divizia de tranzacţionaredin Londra au descoperit marţi că nu le mai funcţionează cartelele de acces în clădire".

Informaţia a fost preluată şi de tabloidul Daily Mail, care subliniază modul în care instituţia bancară motivează în faţa investitorilor procesul de disponibilizare, respectiv că reprezintă o "accelerare strategică de pe o poziţie de putere".

Reprezentanţii UBS nu au fost disponibili pentru comentarii.

Bloomberg a relatat la sfârşitul săptămânii trecutecitând o sursă apropiată că UBS, cea mai mare bancă din Elveţia, va desfiinţa până la 10.000 de locuri de muncă la nivel mondial, dintr-un total de 63.250, mai ales din cauza restrângerii activităţilor de trading.

Directorul general Sergio Ermotti restructurează banca, având în vedere presiunile exercitate de autorităţile de reglementare asupra UBS şi Credit Suisse pentru creşterea capitalului şi restrângerea operaţiunilor de trading şi investment banking.

Banca avea la sfârşitul primului semestru 63.250 de angajaţi la nivel mondial, astfel că măsurile de restructurare ar putea afecta 16% din forţa de muncă a UBS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO