Business Internaţional

Angajaţii BCE sunt nemulţumiţi de volumul mare de muncă şi de neplata orelor suplimentare

Angajaţii BCE sunt nemulţumiţi de volumul mare de muncă şi de neplata orelor suplimentare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autor: Marius Oncu

03.07.2012, 14:01 548

Angajaţii Băncii Centrale Europene (BCE) sunt nemulţumiţi de volumul prea mare de muncă şi de neplata orelor suplimentare, potrivit unui sondaj realizat în rândul membrilor personalului instituţiei de către sindicatul Ipso.

Potrivit sondajului, 80% din angajaţi au afirmat că se confruntă în prezent cu un "volum ridicat de muncă", iar 74,4% consideră situaţia ca fiind permanentă.

Peste 76% au declarat că au lucrat peste program, însă în cele mai multe cazuri, 77,7% din persoanele în cauză, orele suplimentare nu au fost plătite.

Aproape 16% din angajaţii BCE consultaţi consideră că volumul foarte ridicat de muncă le "afectează serios" viaţa privată şi sănătatea.

Sondajul a fost realizat prin consultarea a 715 angajaţi ai BCE atât permanenţi, cât şi pe perioadă determinată. BCE are circa 2.600 de angajaţi, din care 1.200 permanenţi.

"După cei cinci ani de criză, personalul BCE este complet copleşit, în toate departamentele", a declarat preşedintele Ipso, Marius Mager.

Potrivit unor informaţii din interiorul instituţiei, conducerea BCE ar intenţiona să angajeze 50-60 de persoane în următorii ani, suplimentare de personal considerată insuficientă de către liderii de sindicat.

"Există zvonuri despre angajarea a 50-60 de persoane, dar pe parcursul a doi-trei ani şi numai pentru operaţiunile principale ale BCE", a spus Mager.

Ipso reprezintă peste 40% din angajaţii BCE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO