Business Internaţional

Angela Merkel: Europa trebuie să facă mai multe pentru a pune capăt războiului din Siria

Angela Merkel: Europa trebuie să facă mai multe pentru...

Autor: Marian Avram, Mediafax

13.05.2018, 13:16 123

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat, sâmbătă, că Europa trebuie să depună mai multe eforturi pentru a pune capăt războiului din Siria, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Merkel a precizat că actuala situaţie din Siria reprezintă ”una dintre cele mai mari tragedii umanitare din această epocă”, adăugând că politicienii trebuie să muncească din greu pentru a pune capăt crizei siriene.

”Acest conflict a devenit un conflict al intereselor regionale, un conflict al religiilor, iar asta arată că liderii europeni trebuie să se implice mai mult pentru rezolvarea conflictului”, a declarat cancelarul german.

De asemenea, vorbind şi despre conflictul din estul Ucrainei, Merkel a atras atenţia că ”cei care credeau că sfârşitul Războiului Rece va aduce pacea în Europa s-au înşelat”.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între regimul Bashar al-Assad, sprijinit de Rusia şi Iran, forţele opoziţiei şi grupuri militante şi teroriste, inclusiv organizaţia extremistă sunnită Stat Islamic. Bilanţul conflictului depăşeşte 340.000 de morţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO