Business Internaţional

Angela Merkel: Populismul nu va rezolva problemele lumii

Angela Merkel: Populismul nu va rezolva problemele lumii

Autor: Olimpia Nicolae

24.01.2017, 09:27 242

”Cred că la un sfert de secol după unificarea Germaniei, după finalul Războiului Rece, o nouă eră istorică va putea poate fi înlocuită cu o alta”, a afirmat Merkel în cadrul unui discurs ţinut în faţa liderilor bisericii în oraşul Wuerzburg.

Deşi unii visează la ”reîntoarcerea către o lume mai mică”, a adăugat aceasta, răspunsul corect nu este izolarea, ci deschiderea.

Merkel nu a menţionat numele preşedintelui Donald Trump, dar declaraţiile sale contrastează promisiunile acestuia de a ”pune America pe primul loc”, de a pune capăt unor acorduri comerciale multilaterale, de a pune limite imigrării ilegale şi de a construi un zid la frontiera cu Mexicul.

”Nu vom ajunge niciunde încercând să rezolvăm probleme folosind polarizaţia şi populismul. Trebuie să demonstrăm că ne asumăm obligaţiile principiilor de bază ale naţiunii noastre”, a mai spus cancelarul german.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a exprimat anterior disponibilitatea de a coopera cu Administraţia Donald Trump, dar vicecancelarul Sigmar Gabriel a denunţat accentele "naţionaliste" ale noului lider american, avertizând că UE nu va fi obedientă, nu se teme şi ar putea îmbunătăţi relaţiile cu China şi Asia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO