Business Internaţional

Angela Merkel: Terorismul ne poate provoca amărăciune, dar nu ne va învinge niciodată

Angela Merkel: Terorismul ne poate provoca amărăciune,...

Autor: Andrei Ionascu

18.08.2017, 17:08 96

"Aceste atacuri criminale ne-au arătat încă o dată dispreţul total pentru omenire din partea persoanelor implicate în terorismul islamist. Suntem uniţi în hotărârea noastră de a nu permite ca aceste crime să ne oprească să trăim în modul nostru. Barcelona, în special, reprezintă toleranţă, frumuseţe şi întâlniri paşnice între oameni de diferite culturi. Terorismul ne poate provoca amărăciune şi ore de tristeţe, aşa cum s-a întâmplat în Spania, dar nu ne va învinge niciodată", a spus Merkel.

Cancelarul german a vorbit cu premierul spaniol Mariano Rajoy pentru a-i transmite condoleanţe din partea Germaniei.

Ministerul german de Externe a anunţat că 13 cetăţeni germani se află printre persoanele rănite în atacul terorist din Barcelona. Câteva persoane se află în stare gravă, dar nu a fost confirmat deocamdată niciun deces în rândul germanilor.

Angela Merkel a mai precizat că a convenit cu reprezentanţii partidelor din Germania pentru a continua campania electorală înainte de scrutinul din 24 septembrie, dar nu va fi folosită muzică şi vor fi ţinute câteva minute de reculegere în memoria victimelor atentatelor.

"Aceasta este o sărbătoare a democraţiei şi a libertăţii. Teroriştii nu vor înţelege asta. Dar noi ştim, mai ales în democraţie, că puterile noastre stau în libertate şi în respectul pentru oameni", a spus Merkel.

Alegerile generale din Germania vor avea loc la 24 septembrie, iar Angela Merkel candidează pentru cel de-al patrulea mandat de cancelar. Potrivit unor sondaje de opinie recente, formaţiunea Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta) se va clasa pe primul loc în alegeri, iar Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga) ar urma să obţină poziţia secundă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO