Business Internaţional

Angela Merkel: Uniunea Europeană trebuie să eficientizeze procesul decizional

Angela Merkel: Uniunea Europeană trebuie să...

Autor: Mediafax

30.09.2016, 20:11 219

"Brexit reprezintă un avertisment pentru noi toţi. Trebuie să analizăm din nou ce înseamnă Europa pentru noi, ce ar trebui să schimbe Europa pentru a avea succes în ochii oamenilor", a afirmat Angela Merkel într-un discurs rostit la o reuniune a Uniunii Creştin-Democrate desfăşurată în landul Rhenania de Nord Westphalia.

"Uniunea Europeană trebuie să decidă pe ce trebuie să se concentreze şi în ce sfere poate juca roluri mai mici; de asemenea, trebuie să accelereze procesul decizional", a subliniat Angela Merkel.

"Nu trebuie să discutăm despre elaborarea unor noi tratate, ci trebuie să ne concentrăm pe acţiuni", a insistat Angela Merkel.

Zilele trecute, Administraţia Francois Hollande şi Guvernul Angela Merkel s-au distanţat de un plan al fostului preşedinte francez Nicolas Sarkozy de menţinere a Marii Britanii în Uniunea Europeană, considerând ireversibilă decizia Londrei. Nicolas Sarkozy a declarat că dacă va fi reales preşedinte al Franţei va modifica tratatele UE pentru a menţine Marea Britanie în Blocul comunitar. Premierul Marii Britanii, Theresa May, a afirmat de mai multe ori că "Brexit înseamnă Brexit", semnalând că va declanşa la începutul anului 2017 procedura de ieşire din Uniunea Europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO