Business Internaţional

Angela Merkel: Uniunea Europeană va riposta "determinat şi unitar" dacă Administraţia Trump impune taxe vamale

Angela Merkel: Uniunea Europeană va riposta "determinat...

Autor: Mihai Draghici

31.05.2018, 15:57 119

Uniunea Europeană va riposta în mod "determinat şi unitar" în cazul în care Administraţia Donald Trump impune taxe vamale suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu, avertizează cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

"Încă nu cunoaştem decizia, dar, dacă vor fi impuse taxe vamale, Uniunea Europeană va riposta în mod inteligent, determinat şi unitar", a afirmat Angela Merkel la Lisabona, unde s-a întâlnit cu premierul Portugaliei, Antonio Costa.

"Măsurile analizate de preşedintele Donald Trump nu sunt conforme cu normele Organizaţiei Mondiale a Comerţului", a acuzat Angela Merkel, citată de cotidianul Le Figaro şi de agenţia Reuters.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a impus taxe vamale de 25% la importurile de oţel şi de 10% pentru aluminiu. Ţările din Uniunea Europeană sunt exceptate de la noile măsuri, dar excepţiile vor expira la 1 iunie. Oficiali de la Washington au semnalat că Donald Trump nu va prelungi excepţiile. În plus, surse citate de revista germană Wirtschaftswoche au afirmat că Donald Trump i-a transmis preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, că vrea să impună taxe şi la exporturile de autoturisme din Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO