Business Internaţional

Angela Merkel vrea să-i cheme din noi la urme pe germani: Alegerile anticipate, o variantă mai bună decât un guvern minoritar

Angela Merkel vrea să-i cheme din noi la urme pe...

Autor: Corina Zamfir

20.11.2017, 19:13 413

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că preferă alegerile anticipate în detrimentul unui guvern minoritar, în condiţiile în care Germania îşi cântăreşte opţiunile după eşecul discuţiilor în vederea formări unei coaliţii, scrie Bloomberg.

Angela Merkel este "sceptică" faţă de ideea de a avea un guvern minoritar deoarece este posibil ca această variantă să nu aducă stabilitatea necesară, iar cancelarul german este deschisă unei alte aşa-numite mari coaliţii cu partidul social-democrat, a spus ea într-un interviu acordat televiziunii ARD.

"Sunt sigură că alegerile anticipate sunt cea mai bună soluţie", a spus ea în absenţa unui acord pentru asigurarea majorităţii.

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a cerut partidelor politice din ţară să se întoarcă la masa de negocieri, spunând că "cei care doresc să-şi asume responsabilitatea politică în alegeri nu trebuie să li se permită să se ferească de ea atunci când pot să o folosească".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO