Business Internaţional

Angelina Jolie va fi profesoară la London School of Economics

Angelina Jolie va fi profesoară la London School of...

Autor: Ştefan Stan

24.05.2016, 00:35 4926
Angelina Jolie, una dintre cele mai faimoase actriţe de la Hollywood, a primit un post de profesor la London School of Economics şi va preda un curs de masterat, scrie BBC. 
 
London School of Economics a anunţat că noul curs introdus va fi organizat de Centrul pentru Femei, Pace şi Securitate, lansat anul trecut de Jolie şi Lord William Hague. Centrul este o iniţiativă globală de a lupta împotriva violenţei sexuale din zonele de conflict şi a fost lansat în 2012. 
 
„Aştept cu nerăbdare să predau şi să învăţ de la studenţi, precum şi să împărtăşesc experienţele proprii din cadrul activităţii mele alături de guverne şi de Naţiunile Unite”, a spus actriţa pentru Intependent. 
 
Angelina Jolie a fost un ambasador al bunăvoinţei pentru Agenţia de Refugiaţi a ONU şi este în prezent un emisar special al acesteia. Ea a fost promotorul mai multor campanii pornite pentru drepturile refugiaţilor şi împotriva mutilării femeilor şi folosirii violului ca armă de război. 
 
”Sunt foarte încurajată de crearea programului de master. Sper că alte instituţii academice vor urma acest exemplu, este vital să viralizăm discuţiile despre cum putem îmbunătăţi drepturile femeilor şi să punem capăt disproporţionalităţile care afectează femeile, precum violenţa sexuală în conflicte”, a spus ea. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO