Business Internaţional

Apar noi sancţiuni pentru regimul lui Kim Jong-un: Toate companiile nord-coreene de pe teritoriul Chinei, singurul aliat al Phenianului, trebuie să-şi închidă porţile

Apar noi sancţiuni pentru regimul lui Kim Jong-un: Toate...

Autor: Corina Zamfir

28.09.2017, 19:58 2078

China le-a cerut companiilor nord-coreene care operează pe teritoriul său să-şi închidă porţile până la începutul lunii ianuarie, ca urmare a implementării cerinţelor Organizaţiei Naţiunilor Unite, scrie BBC.

China, singurul aliat al Phenianului, a interzis deja comerţul cu produse textile şi a limitat exporturile de petrol.

Măsura este văzută ca un răspuns la cel de-al şaselea şi cel mai puternic test nuclear făcut de Coreea de Nord.

Consiliul de Securitate al ONU, al cărui membru este China, a votat în unanimitate noile sancţiuni încă de pe 11 septembrie.

Ministerul de Comerţ al Chinei a declarat că a stabilit un termen limită de 120 de zile de la adoptarea rezoluţiei pentru închiderea tuturor companii nord-coreene de pe teritoriul Chinei.

Coreea de Nord este izolată din punct de vedere politic şi economic, iar marea majoritate a comerţului său are legături cu China.

Beijingul a fost în mod tradiţional protejat de vecinul său, dar a criticat puternic testele nucleare şi retorica escaladată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO