Business Internaţional

Apetitul europenilor pentru obligaţiuni străine ar putea împinge dobânzile din SUA în jos

Apetitul europenilor pentru obligaţiuni străine ar...

Autor: Catalina Apostoiu

25.09.2017, 00:00 200

Investitorii europeni cumpără mai multe obligaţiuni străine ca niciodată, un alt semn că mulţi manageri de fonduri nu se aşteaptă ca restrângerea programului de achiziţii de obligaţiuni al Băncii Centrale Europene să împingă în sus randamentele locale în viitorul apropiat, scrie Wall Street Journal. Tendinţa are implicaţii la nivel mondial.

Cererea solidă din partea zonei euro pune presiune pe randamentele din alte regiuni ale lumii, inclusiv SUA, şi reduce costurile de finanţare de acolo. În 2016, investitorii din zona euro au cumpărat obligaţiuni străine, în principal guvernamentale, în valoare de aproximativ 500 miliarde de dolari, aproape suficient pentru a acoperi în întregime deficitul bugetar al SUA de 584,7 miliarde de dolari.

Stimulentele BCE, incluzând dobânzile negative şi masivul program de achiziţii de obligaţiuni, au trimis randamentele titlurilor guvernamentale locale la minime record, determinându-i pe investitori să caute randamente mai mari în alte regiuni.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO