Business Internaţional

Aplicaţia care şterge pozele ”deocheate” după câteva secunde valorează peste 30 de miliarde de dolari. Snapchat ar putea fi propulsată direct în ”Hall of Fame” al listărilor la bursă, după Alibaba şi Facebook

Aplicaţia care şterge pozele ”deocheate” după...
16.11.2016, 17:12 1158

Părintele celebrei reţele de socializare Snapchat, Snap Inc., a depus confidential actele necesare listării la bursă, sperând la o evaluare de peste 30 de miliarde de dolari, potrivit unor surse citate de New York Times. Dacă se va atinge această sumă, Snapchat ar putea deveni a treia cea mai valoroasă companie de tehnologie la debut, după Alibaba şi Facebook.

Compania doreşte să înceapă să tranzacţioneze acţiuni încă din luna martie, deşi timingul final nu a fost încă determinat.

Cererea confidenţială, depusă la Autorităţile de Reglementare din Statele Unite, vine în mijlocul unei secete de companii care au decis să se listeze.

În SUA au fost 96 de oferte de companii care au o valoare de piaţă de peste 50 de milioane de dolari în SUA până acum în acest an, cu 41% mai puţin decât în 2015, potrivit datelor de la Renaissance Capital.

Un debut de succes de la Snap ar putea ajuta piaţa şi ar putea încuraja alte companii de tehnologie să aleagă să se listeze la bursă. Ar putea fi primul ”unicorn” dintre mai multe companii de peste un miliarde de dolari care ar urma să se listeze anul următor.

Spre deosebire de Uber, Airbnb sau SoFi, Snap are un business principal care nu este subiectul reglementărilor web ale guvernului, care fac complicată o listare publică.

Snapchat este una dintre cele mai populare aplicaţii de mesagerie din lume, care permite utilizatorilor să trimită fotografii şi videoclipuri care se autodistrug după câteva secunde. Aplicaţia este în special populară în rândul tinerilor, care folosesc filter pentru video sau imagini şi pot trimite orice conţinut, inclusiv fotografii ”deochate”, fără frică că aceastea ar putea rămâne stocate. Snapchat a evoluat în ultima perioadă şi a început să transmită şi evenimente live şi să fie deschis pentru platformele de publishing. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO