Business Internaţional

Aplicaţiile Cloud au ajuns o maşinărie de făcut bani pentru Microsoft. Pentru prima oară, Office 365 depăşeşte produsele tradiţionale Microsoft

Aplicaţiile Cloud au ajuns o maşinărie de făcut bani...

Autor: Ştefan Stan

21.07.2017, 11:25 201

Colecţia de aplicaţii de cloud pentru business-uri a Microsoft a atins un nou record, aducând venituri mai mari pentru companie decât licenţele de Office pentru desktop şi servicii precum Exchange, scrie CNBC.

”Pentru prima oară, veniturile Office 365 au depăşit veniturile tradiţionale din business-ul de licenţiere”, a spus Amy Hood, directorul financiar al Microsoft, referindu-se la veniturile estimate pentru anul fiscal 2017.

În ultimul trimestru al anului fiscal, venitul comercial al Office 365 a crescut cu 43%, potrivit unui raport al Microsoft. Această creştere a contribuit în parte la venitul comercial anual din cloud al Microsoft, care a atins 18,9 miliarde de dolari.

Gigantul american şi-a propus în urmă cu doi ani să atingă un venit de 20 de miliarde de dolari pe serviciile de cloud.

Deşi nu au fost încă făcute publice cifrele pentru Office 365 şi pentru aplicaţiile clasice Office separat, Microsoft a anunţat că pachetele Office per total au crescut cu 5%, la 277 mil. dolari.  

Acţiunile Microsoft au crescut cu 0,49%, la 74,22 dolari/titlu, ceea ce a dus compania americană la o capitalizare de 577,39 miliarde de dolari. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO