Business Internaţional

Aplicaţiile de mobil care îţi fac vacanţa mai uşoară. Vezi ce trebuie să iei cu tine şi ce trebuie să vizitezi direct de pe smartphone

Aplicaţiile de mobil care îţi fac vacanţa mai...

Autor: Greta Bogdan

28.06.2015, 00:00 2816

Zilele de vară cu soare prietenos duc mereu cu gândul la călătorii şi la noi experienţe, iar reţeta unei vacanţe perfecte nu poate fi completă până nu includem şi aplicaţiile de mobil care ne ajută să ne organizăm planurile, dar şi lucrurile din valiză, scrie New York Times.  

1.      PackPoint. Aplicaţia te sfătuieşte ce să iei în călătorie: ce haine îţi sunt necesare, ce accesorii, dar şi alte obiecte.

În primul rând, Pack Point te întreabă unde vei pleca şi când. Aplicaţia află cum este vremea pentru destinaţia ta şi ce fel de activităţi ai plănuit să desfăşori în acel loc. Din lista de activităţi poţi alege să faci drumeţii, fotografii, cine inedite sau să-ţi plănuieşti alte activităţi.

Cu ajutorul selecţiei în funcţie de preferinţele tale, Pack Point generează o listă cu lucrurile de care ai nevoie în funcţie de vreme şi de activităţile dorite. Pe măsură ce împachetezi, trebuie să debifezi lucrurile de pe listă. Aplicaţia are rolul de a diminua stresul împachetării bagajelor pentru vacanţă. Pe de altă parte, ai posibilitatea de a distribui lista pe reţelele sociale şi altor membri din grupul tău, pentru a vă pune de acord asupra planurilor. Deşi aplicaţia pare destul de simplă, este foarte utilă.

Pack Point este gratuită pentru Android şi iOS, însă accesul integral la toate facilităţile aplicaţiei costă 2 dolari.  

2.      Peek Tours. Turiştii care vor să afle ce se întâmplă în timp real la destinaţia lor de vacanţă pot folosi aplicaţia Peek Tours, care este gratuită pentru pe iOS şi oferă simultan informaţii despre locuri, muzee, dar şi despre alte activităţii ce pot fi făcute într-o vacanţă, precum drumeţiile în grup sau despre sporturile în aer liber. Cei interesaţi pot descărca recomandările după categoria dorită, după data, locaţie sau alte categorii de interese.

Toate recomandările aplicaţiilor au o scurtă descriere şi folosesc imagini pentru a stârni interesul utilizatorilor. Se pot face chiar şi rezervări prin intermediul aplicaţiei, iar informaţiile pot fi stocate offline, chiar şi după ce nu mai există o conexiune la internet.

O alternativă la fel de interesantă pentru Peek Tours este şi Google Field Trip, care este gratuită pentru utilizatorii iOS şi Android. Field Trip afişează o listă de recomandări pentru locaţiile dorite, inclusiv sfaturi despre locurile în care se poate lua masa sau despre evenimentele locale.

3.      Bandsintown Concerts este o aplicaţie gratuită atât pentru iOS, cât şi pentru Android, care îţi arată ce festivaluri de muzică au loc într-o anumită destinaţie şi în ce oraşe. Aplicaţia mai include o conexiune cu reţelele sociale pentru a invita şi alţi prieteni în locurile alese ca destinaţie de vacanţă.

4.      Brickies este un nou joc-aplicaţie care arată cum pot fi de actualitate chiar şi ideile clasice de petrecut o vacanţă. Aplicaţia este disponibilă gratis pe Android.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO