Business Internaţional

Apple vinde pentru prima dată în istoria produsului, trei modele premium iPhone

Apple vinde pentru prima dată în istoria produsului,...

Autor: Alexandra Cepăreanu

11.11.2017, 12:39 2819

Pentru prima data in istoria companiei Apple, pe piata se afla la vanzare trei modele premium de iPhone, anume iPhone 8 Plus, iPhone 8 si iPhone X, relateaza Business Insider.

Echipa de la Business Insider a folosit cele trei modele amintite mai sus, aratand diferentele si asemanarile dintre acestea pentru a usura alegerea viitorilor cumparatori de iPhone. 

In primul rand, cele trei telefoane sunt alimentate de acelasi procesor, astfel incat nu se pot observa diferente la nivel de performanta sau viteza de procesare.

Toate cele trei modele folosesc iOS 11, care este cea mai recenta versiune a sistemului de operare iPhone de la  Apple. De asemenea toate trei se pot incarca prin wireless.

Diferentele dintre modele incep la nivel de design. iPhone X are un design nou, dispune de un ecran mai mare care utilizeaza tehnologia OLED. Acesta a fost recent evaluat ca fiind cel mai bun display smartphone de pe piata. Asta in timp ce modelul iPhone 8 nu s-a schimbat prea mult din 2014 si foloseste un ecran LCD. Deosebirea dintre cele doua display-uri este ca cel OLED poate afisa un negru mai profund, astfel anumiti pixeli de pe ecran sunt opriti si telefonul consuma mai putina energie.

Pentru iPhone X s-a folosit sistemul de camera TrueDepth de la Apple. Acesta se foloseste pentru recunoasterea faciala si are caracteristici de imbunatatire a realitatii cum ar fi animoji si lentile Snapchat mai bune. Aceasta camera se poate folosi si pentru portrete selfi-uri. Pe cand iPhone 8 are o camera orientata spre fata si nu are ID-ul fetei, lucru care nu iti permite sa iti faci portrete.

iPhone X nu are un buton de “acasa”, trebuie sa glisezi in sus din partea inferioara a ecranului. 

iPhone 8 are buton de acasa cu senzor de amprenta Touch ID.

Camerele din spate de la iPhone X pot face fotografii mai bune in medii cu mai putina lumina, ambele obiective avand o stabilizare optica a imaginii. 

Modelul iPhone 8 are doar o camera pe spate, in timp ce iPhone 8 Plus are doua obiective, insa nu detine o dubla stabilizare optica a imaginii. 

Diferentele de pret sunt in jurul sumei de 100-200 de dolari. Daca iPhone X incepe de la pretul de 999 de dolari pentru modelul de 64 GB, modelul de 256 GB ajunge la suma 1.149 de dolari. In timp ce iPhone 8 incepe cu pretul de 699 de dolari pentru modelul de 64 GB, iar iPhone 8 Plus incepe cu pretul de 799 de dolari pentru acelasi model. 

iPhone X are caracteristici interesante care vor deveni standard pentru smartphone-uri in urmatori ani.

iPhone 8 este inca un telefon excelent si nu va va dezamagi daca achizitionati unul, dar daca doriti ceva mai bun si mai nou, castigatorul este sigur iPhone X.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO