Business Internaţional

Apple vrea să cumpere Tidal.com, de la Jay Z

Apple vrea să cumpere Tidal.com, de la Jay Z

Autor: Cătălin Azinicăi

02.07.2016, 10:40 156

Cei de la board-ul Apple şi-au propus să cumpere unul dintre cele mai bune site-uri de "music streaming", ce beneficiază de o tehnologie de înaltă fidelitate. Este vorba de Tidal.com.

În prezent, site-ul este patronat de nimeni altul decât rapperul Jay Z.

Potrivit Wall Street Journal, gigantul tehnologiei se oferă să cumpere site-ul, în scopul de a avea exclusivitate asupra unelor opere ale artiştilor precum Kanye West şi Beyoncé, în serviciul de streaming Apple Music.

Cel mai recent album postat pe Tidal, "Life of Pablo", al lui Kanye West a fost iniţial lansat doar pe site-ul de streaming, fapt care le-a dat idei celor de la Apple asupra exclusivităţilor.

Jay Z a cumpărăt Tidal în martie 2015, plătind 56 milioane $ . Rapper-ul a atras la Tidal o mulţime de artişti de top, printre care Alicia Keys, Arcade Fire şi Chris Martin, pentru a relansa platforma în jurul temelor de conţinut artistic exclusiv şi streaming de înaltă fidelitate.

De la relansarea sa de anul trecut, Tidal susţine că a adunat 3 milioane de abonaţi şi aproape jumătate dintre aceştia au bifat la opţiunea sa de streaming fără pierderi de calitate, care costa 19.99 lire sterline pe lună.

Pe de altă parte, Apple a lansat propriul site de streaming de muzică, Apple Music, în iunie 2015 şi a atras pentru acesta 15 de milioane de abonaţi.

Dacă Apple nu ar fi obţinut baza de abonaţi, serviciul lor de streaming, combinat cu Tidal, tot nu s-ar fi ridicat la valoarea platformei Spotify, în ceea ce priveşte numărul de abonaţi. Spotify are acum 30 de milioane de utilizatori şi a oferit, la început, un bonus în bani primilor 45 de milioane de oameni care au folosit versiunea gratuită a serviciului de streaming.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO