Business Internaţional

Aproximativ treizeci de manifestanţi ai opoziţiei ruse care au ieşit în stradă, reţinuţi la Moscova

Aproximativ treizeci de manifestanţi ai opoziţiei ruse...

Autor: Raluca Manga

02.04.2017, 17:27 40

"Douăzeci şi nouă de persoane au fost reţinute de Poliţie pentru tulburarea ordinii publice", a anunţat serviciul de presă al Poliţiei pentru agenţia de presă Interfax. Un jurnalist AFP a observat, de asemenea, că aproximativ 30 de persoane au fost arestate.

Alexei Navalnâi, principalul lider al opoziţiei ruse, care intenţionează să candideze la alegerile prezidenţiale din 2018, a fost reţinut duminica trecută, 26 martie, în timpul unui protest anticorupţie pe care l-a organizat la Moscova. Protestatarii au încercat fără succes să împiedice arestarea lui Navalnâi, care le-a cerut manifestanţilor să continue demonstraţia. Sute de alte persoane au fost arestate atunci în cursul protestelor anticorupţie care s-au desfăşurat în mai multe oraşe din Rusia, participanţii cerând şi demisia premierului Dmitri Medvedev.

Navalnâi, care execută o pedeapsă cu închisoarea de 15 zile pentru nesupunere faţă de ordinele Poliţei în cadrul manifestaţiilor de pe 26 martie, a negat orice legătură cu noile proteste.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO