Business Internaţional

Arabia Saudită construieşte cea mai înaltă clădire din lume. Cum va arăta turnul de 1 kilometru. Galerie FOTO

Cea mai înaltă clădire din lume

Cea mai înaltă clădire din lume

Autor: Ştefan Stan

21.04.2014, 13:06 2932

Arabia Saudită construieşte cea mai înaltă clădire din lume, KindgomTower, care odată finalizată va surclasa cu 173 de metri cel mai înalt zgârie-nori existent, KhalifaTower din Dubai, scrie Mashable.

Turnul saudit se află încă în prima fază de construcţie, lucrările pentru fundaţia clădirii fiind începute în luna decembrie. Construcţia va costa în total 20 de miliarde de dolari şi va fi punctul de atracţie al proiectului prinţului Alwaleed Bin Talal Bin Abdulaziz Al Saud, care doreşte o “transformare” a Arabiei Saudite.

“Viziunea noastră pentruKingdomTower reprezintă un suflu nou pentru Arabia Saudită. Turnul simbolizează ridicarea ţării ca un lider cultural şi ca o afacere globală importantă şi demonstrează creativitatea şi viziunea oamenilor săi”, a declarat Adrian Smith, co-fondatorul firmei  Adrian Smith + Gordon Gill Architecture, care a conceput design-ul zgârie-nori-ului.

Construcţia exterioară a clădirii va începe pe 27 aprilie. Când va fi finalizată, clădirea va avea 200 de etaje. Viitorul punct de atracţie este localizat în Jeddah, un oraş important pentru lume arabă, de lângă Marea Roşie, cunoscut ca o “poartă” spre Mecca, un loc de pelerinaj.

Totuşi, construcţia nu vine fără dificultăţi. Printre îngrijorările principale se numără şi rezistenţa clădirii la apă sărată şi vânturi puternice, precum şi cum se vor desfăşura livrările de ciment către etajele superioare, pe măsură ce lucrările vor avansa.

KingdomTower va găzdui şi un hotel, spaţii de închiriat, birouri şi un observator. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO