Business Internaţional

Arabia Saudită este pregătită de război: Ministrul de externe saudit anunţă că ţara este pregătită să trimită trupe în Siria

Arabia Saudită este pregătită de război: Ministrul de...

Autor: Marian Avram

18.04.2018, 06:21 52215

Arabia Saudită este pregătită să trimită trupe în Siria care să se alăture coaliţiei coordonate de Statele Unite, a anunţat, marţi, Adel al-Jubeir, ministrul saudit de Externe, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

”Suntem în discuţii cu Statele Unite şi am astfel de discuţii încă de la începutul crizei siriene în 2011 în legătură cu trimiterea de trupe în Siria”, a afirmat ministrul de Externe al Arabiei Saudite în cadrul unei conferinţe de presă susţinută de Antonio Guterres, secretarul general al ONU.

Al-Jubeir a subliniat că ideea trimiterii trupelor saudite în Siria nu este nouă, Riadul propunând şi în trecut această variantă.

”Aceasta nu este o idee nouă. Am mai făcut propuneri în acest sens şi Administraţiei Obama”, a adăugat al-Jubeir.

Declraţiile ministrului saudit de Externe vin în contextul în care, potrivit Casei Albe, preşedintele american Donald Trump vrea în continuare retragerea forţelor SUA din Siria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO