Business Internaţional

Arabia Saudită inversează măsura de austeritate şi restabileşte beneficiile funcţionarilor publici şi personalului militar

Arabia Saudită inversează măsura de austeritate şi...

Autor: Corina Zamfir

23.04.2017, 17:42 3691

Regele Salam bin Abdulaziz din Arabia Saudită a inversat sâmbătă una dintre cele mai controversate măsuri de austeritate ale regatului, reintroducând beneficii funcţionarilor publici şi personalului militar, scrie Financial Times.

În zeci de decrete regale, regele Salman a modificat structura cabinetul, numindu-l pe fiul său, prinţul Khaled bin Salman, ambasador în SUA.

Refacerea prestaţiilor pentru funcţionarii publici după şase luni subliniază limitele reformei în regat, unde familia de guvernământ trebuie să lucreze pentru populaţie în schimbul loialităţii faţă de stat.

"Ordinul regal returnează toate indemnizaţiile, beneficiile financiare şi primele pentru funcţionarii şi personalul militar", potrivit decretului.

Măsura de anul trecut, care a afectat salariile a două treimi din cetăţenii arabi, a fost cea mai severă măsură luată pentru a limita cheltuielile guvernamentale într-o perioadă de scădere a preţului petrolului. A avut un impact imediat asupra încrederii consumatorilor şi a sentimentului de afaceri.

De asemenea, inversarea a fost considerată ca fiind dăunătoare pentru Mohammed bin Salman, puternicul prinţ al coroanei, de 31 de ani, care conduce reforma economică a regatului.

Funcţionarii au declarat că restabilirea beneficiilor a fost posibilă printr-o situaţie fiscală mai bună decât cea preconizată după doi ani de reducere a costurilor pentru a combate scăderea susţinută a preţurilor la petrol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO