Business Internaţional

Arhitectura unui dezastru: Ce s-ar întâmpla dacă o rachetă nucleară nord-coreeană ar lovi un oraş? Victimele ar fi de ordinul milioanelor

Arhitectura unui dezastru: Ce s-ar întâmpla dacă o...

Autor: Corina Zamfir

06.09.2017, 17:33 436

Coreea de Nord continuă să testeze arme nucleare care pot fi îndreptate în direcţia Statelor Unite, iar numărul victimelor pe care o singură bombă îl poate produce se ridică până la 2,2 milioane de oameni, scrie Daily Caller.

Regimul lui Kim Jong-un a testat un dispozitiv nuclear puternic în weekend şi intenţionează să monteze această armă pe o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) care poate avea ca ţintă SUA.

SUA sugerează că Phenian-ul a testat fie o bombă termonucleară, fie un dispozitiv de fuziune cu un randament exploziv în jur de 150 de kilotone, au declarat surse guvernamentale americane pentru The Diplomat.

Înainte de teste, Coreea de Nord a dezvăluit imagini ale ICBM-ul său, Hwasong-14, care poate atinge ţinte de pe continentului american.

Coreea de Nord a numit testul său nuclear ca fiind un "pachet de cadouri" pentru SUA.

Este dificil să înţelegem pe deplin puterea explozivă şi distructivă a unei arme nucleare, dar un instrument interactiv recomandat de unii experţi din Coreea de Nord oferă informaţii valoroase.

NUKEMAP, creat de Alex Wellerstein, permite utilizatorilor să vadă impactul unei explozii nucleare asupra oricărui oraş oriunde în lume. Numerul victimelor este, potrivit creatorului, variabil. Folosind acest instrument, este posibil să examinăm impactul noii bombe a Coreei de Nord asupra oraşelor americane dacă ar fi detonat în aer cu puţin mai puţin de o milă (1,6 kilometri) deasupra.

Dacă bomba ar lovi Washington-ul, numărul morţilor este estimat la peste 263.000, iar al răniţilor la peste 442.000, iar dacă ar lovi New York-ul numărul morţilor ar creşte la peste 728.000, iar cel al răniţilor la peste 1,5 milioane. Dacă vorbim de Chicago, peste 315.000 de oameni ar putea muri, cu 525.000 de răniţi, iar pentru Los Angeles, numărul morţilor ar putea fi de 241.000, iar cel al răniţilor de peste 629.000.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO