Business Internaţional

Armata braziliană desfăşurată în favelele din Rio, în urma unor ciocniri dintre bande şi poliţie

Armata braziliană desfăşurată în favelele din Rio,...

Autor: Olimpia Nicolae, Mediafax

23.09.2017, 10:01 239

Cu toate acestea ciocnirile dintre membri găştilor nu au fost sistate. Majoritatea locuitorilor s-au baricadat în case, schimbând informaţii între ei numai prin intermediul reţelelor de socializare.

Ministrul brazilian al Apărării, Raul Jungmann, a anunţat că peste 950 de militari au fost desfăşuraţi în favelele din Rio de Janeiro.

Primul semn al începerii conflictului a fost circularea unei înregistrări audio pe platforma WhatsApp în care locuitorii favelei erau avertizaţi că persoanelor loiale unui traficant de droguri intitulat Nem li se interzice accesul în cartier, în cadrul unei încercări de a recâştiga controlul din partea unei găşti rivale.

Nem, sau Antônio Bonfim Lopes, se află în prezent într-o închisoare din nordul Braziliei, dar presa locală susţine că acesta s-ar afla în spatele violenţelor recente.

Se presupune că acesta şi-ar fi unit forţele cu alţi membri ai grupării sale infracţionale pentru a prelua controlul cartierului Rocinha, după ce un fost subaltern al său ar fi încetat să se mai supună ordinelor sale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO