Business Internaţional

Armata britanică cere Guvernului noi investiţii pentru a contracara capabilităţile Rusiei

Armata britanică cere Guvernului noi investiţii pentru...

Autor: Marian Avram, Mediafax

22.01.2018, 12:04 129

Într-un discurs care va fi susţinut luni şi care a fost publicat de către Ministerul britanic al Apărării, generalul Carter precizează că Rusia îşi dezvoltă capabilităţile armate într-un ritm agresiv şi că a demonstrat deja capacităţile sale de a folosi rachete de înaltă tehnologie cu rază lungă de acţiune în conflictul din Siria. În acest context, Şeful Statului Major britanic precizează că abilitatea Armatei Marii Britanii de a răspunde ameninţărilor ”va fi erodată, dacă nu va ţine pasul cu adversarii săi”. Generalul Carter este de părere că manevrele militare efectuate anul trecut de Rusia reprezentau simulări de atacuri asupra Europei.

”Trebuie să reacţionăm acum la aceste ameninţări. Nu ne putem permite să aşteptăm fără să facem nimic. Capacitatea noastră de a preîntâmpina ameninţările sau de a reacţiona la ele va fi diminuată, dacă nu ne vom menţine la nivelul adversarilor noştri. Trebuie să acordăm atenţie la ceea ce se întâmplă în jurul nostru sau, în caz contrar, capacitatea noastră de acţiune va fi substanţial redusă”, va declara generalul Carter în cadrul discursului pe care îl va susţine în faţa unui think-tank britanic specializat în probleme de apărare şi securitate.

De asemenea, Şeful Statului Major al Marii Britanie, atenţionează şi asupra noilor capabilităţi ale războiului cibernetic dezvoltate de Rusia, adăugând că Moscova construieşte o forţă expediţionară din ce în ce mai agresivă, care are deja capabilităţi pe care armata britanică ar trebui să le egaleze.

”Ameninţările militare la adresa Marii Britanii se află deja la uşile Europei”, mai precizează generalul Carter.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO