Business Internaţional

Armata israeliană a lansat o rachetă Patriot spre o dronă militară trimisă din Siria

Armata israeliană a lansat o rachetă Patriot spre o...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

24.06.2018, 16:13 157

Armata israeliană a lansat o rachetă de tip Patriot spre o dronă militară care încerca să pătrundă în spaţiul aerian al Israelului venind din Siria, informează site-ul Ynetnews.com.

Incidentul a avut loc duminică, într-o zonă a regiunii Înălţimile Golan aflată sub control israelian.

Drona militară nu a fost lovită de rachetă, dar şi-a schimbat direcţia, revenind în Siria. "Sistemul antiaerian israelian a identificat ameninţarea înainte de a pătrunde în spaţiul aerian israelian. Armata israeliană nu va permite încălcarea spaţiului aerian şi va contracara orice tentativă de vătămare a cetăţenilor", a declarat un purtător de cuvânt militar israelian.

Un comandant militar sirian a declarat pentru agenţia de presă Reuters că avionul fără pilot era utilizat la operaţiuni din Siria, unde are loc război civil. "Drona este folosită pentru operaţiuni militare antiinsurgente", a explicat un comandant al forţelor subordonate Administraţiei Bashar al-Assad.

Armata siriană este ajutată de miliţii islamiste finanţate de Iran în luptele cu insurgenţi din zona Quneitra, în apropierea frontierei cu Israelul, a declarat, la rândul său, un oficial din cadrul serviciilor secrete occidentale.

În noiembrie 2017, armata israeliană a lansat o rachetă Patriot spre o dronă care pătrunsese deja în spaţiul aerian israelian, în regiunea Înălţimile Golan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO