Business Internaţional

Armata israeliană efectuează bombardamente în Fâşia Gaza

Armata israeliană efectuează bombardamente în Fâşia...

Autor: Mihai Draghici

25.03.2019, 19:26 7625

Armata israeliană a lansat, luni seară, bombardamente în Fâşia Gaza, ca ripostă la un atac cu rachete atribuit mişcării islamiste Hamas, afirmă surse palestiniene.

Elicoptere israeliene au atacat cu rachete poziţii din nordul Fâşiei Gaza ale Brigăzilor Ezzedin al-Qassam, structura militară a organizaţiei islamiste Hamas, informează site-ul Shehab News, citat de cotidianul Times of Israel.

Ulterior, avioane de vânătoare israeliene au atacat două clădiri situate în apropierea complexului guvernamental Abu Khadra, în oraşul Gaza, anunţă postul Al-Aqsa TV.

Armata israeliană a anunţat bombardarea unui "sediu secret" al Serviciului de informaţii al mişcării Hamas.

Bombardamentele sunt o ripostă la un atac cu rachete atribuit mişcării Hamas care a vizat o zonă rezidenţială situată la nord de oraşul israelian Tel Aviv, un incident soldat cu rănirea a şapte civili.

Bombardamentele au loc în timp ce premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, s-a întâlnit la Casa Albă cu preşedintele SUA, Donald Trump. Liderul Statelor Unite a exprimat susţinere pentru raidurile aeriene israeliene efectuate în Fâşia Gaza. De asemenea, Donald Trump a semnat o ordonanţă executivă prin care va recunoaşte suveranitatea Israelului asupra Platoului Golan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO