Business Internaţional

Armata rusă: Coaliţia condusă de SUA în Siria conspiră alături de Stat Islamic

Armata rusă: Coaliţia condusă de SUA în Siria...

Autor: Andrei Ionascu

09.06.2017, 19:21 544

"În loc să elimine terorişti vinovaţi de uciderea a mii de civili sirieni, coaliţia condusă de SUA împreună cu Forţele Democratice Siriene au o înţelegere cu liderii Stat Islamic, care renunţă fără luptă la aşezările pe care le-au cucerit şi se îndreaptă spre provinciile în care forţele guvernului sirian sunt active", a spus Serghei Surovikin.

Potrivit înaltului oficial al armatei ruse, Stat Islamic a făcut o înţelegere, la începutul lunii iunie, cu forţele kurde pentru a părăsi două regiuni aflate la sud-vest de Raqqa şi pentru a se îndrepta spre oraşul Palmira.

Generalul rus a mai criticat Statele Unite pentru că a încercat să blocheze accesul forţelor guvernamentale siriene care voiau să preia controlul asupra frontierei de sud a ţării.

Serghei Surovikin a anunţat că forţele ruse au lovit mai multe convoaie ale Stat Islamic în timp ce părăseau provincia Raqqa. Totodată, forţele guvernamentale siriene şi-ar fi îmbunătăţit considerabil poziţiile în provincia As-Suwayda, reuşind să controleze mai multe puncte strategice, prin care teroriştii furnizau mărfuri în sudul Siriei.

"Cu toate acestea, în timpul ofensivei lor, trupele guvernamentale siriene s-au confruntat cu ofensive ale aviaţiei coaliţiei internaţionale conduse de SUA. Americanii au înaintat un ultimatum fără fundament armatei siriene, pentru a nu se apropia de poziţiile grupării Noua Armată Siriană. Ei îşi motivează acţiunile prin afirmaţii absurde că trupele guvernamentale creează o ameninţare pentru bazele americane unde sunt antrenaţi militanţii opoziţiei, în sudul Siriei", a spus Surovikin.

Raqqa a fost printre primele oraşe capturate de Stat Islamic, în ianuarie 2014, şi i-a găzduit pe unii dintre liderii proeminenţi ai organizaţiei, inclusiv pe cei care au planificat atacurile de la Paris din noiembrie 2015 şi alte atentate în lume.

Marţi, forţele guvernamentale siriene susţinute de către Statele Unite au început ofensiva pentru eliberarea oraşului Raqqa, capitala de facto a reţelei extremiste Stat Islamic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO