Business Internaţional

Armata sud-coreeană: Rachetele balistice nord-coreene pot să lovească ţinte din Alaska şi Europa

Armata sud-coreeană: Rachetele balistice nord-coreene...

Autor: Andrei Ionascu

04.07.2017, 15:22 1799

"Potrivit estimărilor noastre, dacă racheta efectuează un zbor pe o traiectorie optimă ar putea acoperi peste 8.000 de kilometri. Asta înseamnă că racheta balistică este capabilă să lovească ţinte din Alaska şi o mare parte a Europei", a declarat un oficial al armatei sud-coreene.

În schimb, Shin Won-Shik, fost adjunct al şefului Statului Major General al Coreei de Sud, a declarat pentru site-ul agenţiei Yonhap că "raza de acţiune a unei rachete balistice este estimată prin multiplicarea de patru ori a altitudinii maxime atinse de rachetă". Prin urmare, această estimare indică faptul că racheta balistică intercontinentală poate parcurge peste 10.000 de kilometri.

Televiziunea de stat nord-coreeană a transmis că liderul Kim Jong-un a solicitat efectuarea unui test cu rachetă balistică, care a avut succes. Racheta de tip Hwasong-14 a atins o altitudine de 2.802 kilometri, atingându-şi ţinta cu precizie după un zbor de 39 de minute, pe o distanţă de aproximativ 933 de kilometri.

Armata sud-coreeană şi guvernului japonez au anunţat că racheta balistică a aterizat în zona economică exclusivă a Japoniei, o încălcare clară a normelor Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Potrivit unui comunicat de la Phenian, "Coreea de Nord este capabilă să ţintească orice regiune din lume şi în acest fel pune capăt ameninţării prezentate de Statele Unite, asigurând pacea şi securitatea în Peninsula Coreeană şi în întreaga regiune".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO