Business Internaţional

ASF-ul american trimite citaţii către Tesla în urma investigaţiei pornite de la un tweet al lui Musk

ASF-ul american trimite citaţii către Tesla în urma...

Autor: Răzvan Botea

16.08.2018, 15:28 558

Autoritatea de supraveghere financiară din SUA (SEC) a trimis citaţii către toţi directorii Tesla, în cadrul unei investigaţii asupra CEO-ului Elon Musk, care a scris pe Twitter că a se gândeşte să delisteze Tesla de pe bursă şi că ar fi făcut rost de finanţare pentru a cumpăra integral participaţiile altor acţionari, scrie The Wall Street Journal.

Decizia lui Musk a venit imediat după o explozie a acţiunilor, ca urmare a intrării în acţionariat a Fondului Suveran al Arabiei Saudite cu 2 mld. de dolari.

Într-o mişcare neobişnuită, Musk a făcut anunţul pe Twitter, în loc să facă o conferinţă de presă oficială. Musk a anunţat că investitorii susţin planul, care totuşi necesită să fie supus unui vot în cadrul acţionariatului. El a spus că va fi oferit preţul de 420 de dolari per acţiune, cu aproximativ o cincime mai mare decât preţul curent de tranzacţionare.

Citaţiile din partea SEC vizează toţi directorii, însă nu este cunoscut în acest moment ce informaţii caută autorităţile, potrivit unor persoane apropiate situaţiei, citate de WSJ.

Producătorul de maşini electrice a ajuns ieri la o valoare de piaţă de 59,38 miliarde dolari, după ce în ultima lună a înregistrat o apreciere de aproximativ 14%, pe fondul unor rezultate mai bune, dar mai ales în contextul în care Elon Musk a spus că analizează modalitatea prin care să delisteze compania la un preţ de 420 dolari per acţiune, faţă de 353 dolari în piaţă în prezent. 

Creştera puternică a acţiunilor Tesla a venit în urma rapoartelor că Fondul Suveran al Arabiei Saudite ar fi unul dintre acţionari, cu o participaţie de 2 miliarde de dolari în producătorul auto american. Potrivit Financial Times, arabii ar fi cumpărat între 3-5% din acţiunile Tesla. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO