Astăzi încep negocierile pentru Brexit. Ministrul de Externe al Marii Britanii: Londra are drept obiectiv un parteneriat profund cu Uniunea Europeană

19 iun 2017 Autor: Mircea Olteanu

Discuţiile pe tema Brexit, programate să înceapă luni, ar trebui să pregătească terenul pentru "parteneriatul special şi profund" pe care Marea Britanie vrea să-l aibă cu Uniunea Europeană, a declarat Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

"Cel mai important lucru pentru noi în acest moment este … să ne gândim la viitor, şi la noul parteneriat, un parteneriat profund şi special pe care vrem să-l construim cu prietenii noştri", a declarat Johnson înaintea reuniunii miniştrilor de Externe ai statelor membre UE.

Negocierile dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie cu privire la ieşirea ţării din Blocul comunitar încep luni, chiar dacă premierul britanic Theresa May nu a reuşit să formeze un guvern în urma alegerilor parlamentare din 8 iunie.

Discuţiile de la Bruxelles urmează să înceapă la ora locală 11:00 (12:00, ora României), cu o întâlnire între David Davis, ministrul pentru Brexit, şi Michel Barnier, negociatorul-şef al Comisiei Europene.

 
Cuvinte cheie:
M.BRITANIE
, UE
, BREXIT
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide