Business Internaţional

Atac terorist asupra unei baze militare din Irak: cel puţin 15 morţi şi 22 de răniţi

Atac terorist asupra unei baze militare din Irak: cel...

Autor: Roxana Maciuca

03.01.2016, 12:29 9151

Doi dintre atacatorii kamikaze au detonat explozibili la intrarea vestică în baza militară Speicher, o fostă bază militară americană situată în afara oraşului sunnit Tikrit. Ceilalţi trei atacatori s-au detonat la intrarea în secţiunea unde se antrenează poliţiştii irakieni, au precizat surse din poliţie şi armată.

Organizaţia teroristă Stat Islamic (SI), care controlează arii vaste din nordul şi vestul Irakului, a revendicat atacul de duminică printr-un mesaj postat online şi distribuit de militanţii acesteia. "Antrenori pentru armata respinsă", se arată în mesajul postat, un termen folosit frecvent de insurgenţii sunniţi pentru a-i descrie pe musulmanii şiiţi.

Baza militară Speicher a devenit o ţintă a violenţei grupării SI faţă de majoritatea şiită din Irak, după ce majoritatea celor 1.700 de militari au fost ucişi de militanţii SI la jumătatea lui 2014, în timp ce gruparea se extindea către frontiera cu Siria.

Săptămâna trecută, forţele irakiene au recucerit oraşul Ramadi, care se afla sub controlul militanţilor SI din mai 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO