Business Internaţional

Atac terorist dejucat la Paris, arestări după atentatele de la Bruxelles

Atac terorist dejucat la Paris, arestări după...

Autor: Greta Bogdan

25.03.2016, 01:40 11725

Şase persoane au fost arestate în această noapte la Bruxelles, suspectate de autorităţi că au avut legături cu atacurile teroriste de marţi, din capitala Belgiei, scrie CNN.

"Vom decide mâine dacă aceste persoane vor rămâne în arestul poliţiei", a declarat un ofiţer belgian. 

Un alt atac a fost dejucat la Paris, după ce poliţiştii au arestat o persoană suspectată că punea la cale un alt atac terorist, potrivit aceleiaşi surse. 

Planul se afla într-un "stadiu avansat", iar persoana arestată era implicată la nivel înalt, potrivit Ministrului de Interne al Franţei, Bernard Cazeneuve. Individul arestat este suspectat că face parte dintr-o reţea teroristă care urma să lanseze un atac terorist în capitala Franţei. Capturarea sa a avut loc ca urmare a unei investigaţii desfăşurată pe parcursul a două săptămâni de către autorităţile franceze. Potrivit ministrului Cazeneuve, operaţiunea nu a avut legătură cu ultimele atacuri teroriste care au avut loc la Paris şi Bruxelles. 

De la începutul anului, 75 de persoane au fost arestate în Franţa, în cadrul luptei împotriva terorismului. În urma acestora, 37 dintre ele au fost investigate formal, iar 28 au fost încarcerate, a mai spus Cazeneuve, citat de CNN. 

Marţi dimineaţă, 31 de persoane au murit şi alte 330 au fost rănite în urma unui atac terorist care a avut loc în capitala Belgiei.

Autorităţile belgiene au stabilit că doi terorişti au comis atentatele, iar alt militant este căutat în mod activ. Patru cetăţeni români au fost răniţi în atentate. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO