Atacul comis în Gara centrală din Milano, considerat act terorist; autorul, simpatizant Stat Islamic

19 mai 2017 Autor: Mihai Draghici - Mediafax

Islamistul care a rănit cu un cuţit doi militari şi un agent de poliţie în Gara centrală din Milano este simpatizant al reţelei teroriste Stat Islamic, anunţă autorităţile italiene, precizând că incidentul este considerat act terorist, relatează site-ul cotidianului La Repubblica.

Doi militari italieni şi un agent de poliţie au fost înjunghiaţi, joi seară, în Gara centrală din Milano, de un tânăr islamist. Atacul a avut loc imediat după ce tânărului i se ceruse să se legitimeze, în faţa Barului "Segafredo" din Gara centrală.

Autorul atacului este Tommaso Bèn Yousef Hosni Ismail, un italian în vârstă de 21 de ani al cărui tată este tunisian.

Direcţia pentru combaterea terorismului a preluat cazul, iar Ismail Hosni este acuzat de "terorism internaţional".

Autorităţile italiene au descoperit că tânărul este un simpatizant al reţelei teroriste sunnite Stat Islamic. În septembrie 2016, islamistul postase o înregistrare video în care afirma în limba arabă că susţine organizaţia teroristă. Reţeaua "Stat Islamic are cel mai frumos imn pe care l-am auzit vreodată", spunea islamistul.

După arestare şi după interogatoriile desfăşurate într-o secţie de poliţie din Milano, Ismail Hosni a declarat că se simte "singur şi abandonat".

Cei doi militari, în vârstă de 20 şi 30 de ani, precum şi poliţistul, care are 35 de ani, nu au suferit răni grave în urma atacului.

 
Cuvinte cheie:
ITALIA
, INCIDENT
, TERORISM
, centrala
, gara
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide