Business Internaţional

Atacuri sângeroase în partea centrală a Nigeriei: Cel puţin 86 de persoane au murit

Atacuri sângeroase în partea centrală a Nigeriei: Cel...

Autor: Bianca Pavaluca, Mediafax

25.06.2018, 15:34 98

Cel puţin 86 de persoane au murit în partea centrală a Nigeriei, în statul Plateau, în urma unor confruntări violente dintre fermieri şi crescătorii de ovine, conform poliţiei locale, citată de BBC.

Confruntările au început joi, când grupul femierilor Berom a atacat crescătorii de animale Fulani, omorând cinci dintre aceştia. Următorul atac, de sâmbătă, a cauzat mai multe decese.

Zona este cunoscută de zeci de ani pentru disputele dintre grupurile etnice, care se luptă pentru pământ.

Starea de asediu a fost instaurată în trei locaţii din regiunea Plateau. Cetăţenii din oraşele Riyom, Barikin Ladi şi Jos nu mai au voie să îşi părăsească locuinţele în intervalul 18.00-6.00, pentru a evita potenţialele altercaţii.

Comisarul poliţiei, Undie Andie, a declarat că cercetările din sate au fost finalizate, bilanţul total fiind de 86 de morţi şi şase răniţi. De asemenea, 50 de case au fost incendiate, precum şi mai multe automobile.

Preşedintele Nigeriei, Muhammadu Buhari, a făcut un apel la calm, menţionând că „toate eforturile autorităţilor sunt concentrate pe găsirea celor vinovaţi de aceste violenţe şi prevenirea unor noi altercaţii”. Declaraţia a fost făcută duminică prin intermediul unei postări pe Twitter.

Lipsa securităţii la nivel naţional a devenit o problemă electorală majoră pentru Buhari, care urmăreşte obţinerea unui nou mandat după alegerile prezidenţiale din februarie. Acesta este criticat dur, deoarece în alegerile trecute politica lui de campanie a fost pacea şi stabilitatea în Nigeria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO