Business Internaţional

ATENTAT în Franţa, dejucat la limită de autorităţile belgiene

ATENTAT în Franţa, dejucat la limită de autorităţile...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

02.07.2018, 15:36 458

Autorităţile belgiene au dejucat un atac terorist care viza o reuniune politică din Franţa la care participau zeci de mii de persoane, doi suspecţi iranieni fiind arestaţi, informează postul RTBF.

Doi iranieni au fost arestaţi de autorităţile belgiene în localitatea Woluwe-Saint-Pierre. În maşina suspecţilor au fost găsite materiale pentru fabricarea unei bombe.

"În cadrul investigaţiei, Amir S., născut pe 26 aprilie 1980, şi soţia sa, Nasimeh N., născută pe 20 septembrie 1984, cetăţeni belgieni de origine iraniană, au fost arestaţi preventiv şi sunt inculpaţi pentru tentativă de asasinat de tip terorist", a anunţat Parchetul federal belgian. Un complice al celor doi a fost arestat în Franţa.

În Germania a fost audiat un diplomat iranian de la Ambasada iraniană din Austria.

Atentatul viza o conferinţă a grupului politic Poporul Mujahedinilor din Iran, potrivit unor surse citate de site-ul Ynetnews.com.

"Aproximativ 25.000 de persoane urmau să fie prezente la această conferinţă", desfăşurată pe 30 iunie la periferia Parisului, au anunţat procurorii belgieni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO