Business Internaţional

Atentatul eşuat asupra lui Obama: Arma folosită este de fabricaţie românească

Atentatul eşuat asupra lui Obama: Arma folosită este de fabricaţie românească

Autor: Iuliana Enache

18.11.2011, 09:31 8269

Potrivit ediţiei electronice a Washington Post, arma semiautomată este fabricată de Cugir SA şi a fost găsită încărcată în maşina abandonată a inculpatului.

Ce arme se produc la Cugir - galerie FOTO

Ce afaceri face cu SUA fabrica românească de arme de la Cugir

Cine sunt cei mai mari clienţi de armament ai României

Potrivit New York Times, în ediţia electronică, alături de armă, autorităţile americane au găsit şi o cantitate importantă de muniţie de aceeaşi mărime cu glonţul descoperit la Casa Albă. Două cunoştinţe ale lui Ortega-Hernandez din Idaho, de unde este originar acesta, au declarat că el avea o astfel de armă, potrivit actului de acuzare.

Autorităţile federale afirmă că bărbatul i-ar fi spus unui prieten că preşedintele Obama este "Anticristul" şi că "trebuie ucis", potrivit documentului. El era "convins că autorităţile federale conspiră împotriva lui" şi devenise "tot mai agitat" înainte de a dispărea din Idaho, luna trecută, scrie Mediafax.

Autorităţile susţin că îl urmăresc pe Ortega-Hernandez de vineri, după ce au descoperit probe care au făcut legătura între identitatea lui şi o maşină neagră marca Honda, înmatriculată în Idaho. Maşina a fost găsită abandonată pe terenul Institutului pentru Pace din Statele Unite, la aproximativ şapte clădiri distanţă de Casa Albă şi în apropierea unui pod peste râul Potomac.

Ortega-Hernandez are probleme juridice în Idaho, Texas şi Utah, inclusiv acuzaţii privind infracţiuni legate de droguri, rezistenţă la arest şi atac asupra unui ofiţer de poliţie, au declarat oficialii. El ar avea pe corp multe tatuaje, inclusiv unul conţinând cuvântul Israel pe ceafă şi imagini cu mătănii şi mâini împreunate pentru rugăciune pe piept.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO