Business Internaţional

Atenţie, a început războiul comercial al lumii: Uniunea Europeană a propus creşterea tarifelor cu 25% pentru produsele americane ca răspuns la decizia lui Donald Trump de a majora tarifele la oţel

Atenţie, a început războiul comercial al lumii:...

Autor: Ştefan Stan

06.03.2018, 11:56 7805

Uniunea Europeană vrea să targeteze bunuri din SUA în valoare de 2,8 miliarde de euro, de la tricouri, whiskey şi blugi până la motociclete, în cazul în care preşedintele american Donald Trump va continua cu planul său de a impune o taxă de 25% pe importul de oţel din afara Statelor Unite, scrie Bloomberg.

Uniunea Europeană ameninţă că va aplica tariful pe o gamă amplă de bunuri de consum importate din SUA, potrivit unei liste a Comisiei Europene, obţinută de Bloomberg News. Comisia, ramura executivă a Uniunii Europene, a discutat măsurile cu reprezentanţii guvernelor din blocul comunitar în cadrul unei întâlniri de luni seara din Bruxelles.

Lista care ar putea fi reglementată de UE se referă la importuri precum tricouri, blugi, cosmectice, bunuri de larg consum, motociclete, bărci în valoare de 1 miliard de dolari, suc de portocale, whiskey, porumb şi alte produse industriale etc.

Trump a promis că va reduce importul de oţel străin, mişcare care a stârnit discuţii aprinse atât cu partidele din opoziţie, cât şi cu autorităţile europene. Până şi Organizaţia Mondială a Comerţului a criticat măsura luată de Trump, într-o mişcare fără precedent, având în vedere că instituţia nu se implică în arbitrajul conflictelor comerciale bazate pe premise de ”Securitate naţională”. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO