Business Internaţional

Au început înscrierile la primul UniCredit Hackathon CEE. Ce vor primi câştigătorii

Au început înscrierile la primul UniCredit Hackathon...

Autor: Mona Scarisoreanu

25.07.2017, 11:40 439

Hackathon-ul, sau maratonul de hacking, este o competiţie intensivă, timp de două zile, între persoane inovatoare şi creative, care se va desfăşura la Ljubljana, Slovenia, pe 2 şi 3 septembrie 2017. Împărţiţi în grupuri, concurenţilor li se va cere să îndeplinească diverse provocări care reies din PSD2 (Directiva Revizuită a Serviciilor de Plăţi). Dezvoltatorii externi, reprezentanţii start-up-urilor Fintech şi ai companiilor de software, persoane care se gândesc la soluţii “out of the box”, împreună cu angajaţii UniCredit care vor participa în cadrul acestei iniţiative, îşi vor uni forţele pentru a dezvolta idei referitoare la crearea de valoare pentru clienţi şi bănci în contextul PSD2, se arată într-un comunicat al băncii.

Pe baza normei PSD2, obiectivul Hackathon va fi: “Cum putem să folosim informaţiile referitoare la contul clientului pentru a crea valoare?”. Acest lucru înseamnă, de exemplu, dezvoltarea platformelor pentru analiza datelor clientului cu scopul de a oferi clienţilor o experienţă mai bună.

“Considerăm că inovaţia este esenţială pentru stabilitatea pe termen lung a activităţii băncii şi pentru o interacţiune mai bună între bancă şi clienţi. Planul strategic al UniCredit - Transform 2019 - aşează inovaţia la baza acţiunilor sale pentru a transforma modelul operaţional al băncii şi pentru adaptarea la comportamentul extrem de schimbător al clienţilor şi la noile cerinţe de reglementare. În acest context, UniCredit Hackathon CEE permite UniCredit să profite de poziţia sa de top în Europa Centrală şi de Est, şi îi consolidează activitatea în regiune. Va atrage tinere talente din interior şi exterior care vor concepe şi proiecta soluţii aplicabile noi”, a declarat, Carlo Vivaldi, Şef Diviziei CEE a UniCredit.

Iar, Urska Jez, co-fondator ABC şi director executiv ABC Slovenia, a adăugat: “La nivel global, companiile caută modalităţi eficiente de a se transforma. Împreună cu start-up-urile, acestea caută soluţii pentru a îşi continua activitatea într-un mod mai inovativ, transparent şi agil. Proiectele de succes din prezent combină ambele părţi. Acesta este scopul colaborării noastre cu UniCredit şi din acest motiv am creat acest program, care începe cu un hackathon. UniCredit se implică puternic în urmărirea tendinţelor la nivel mondial şi ascultă în mod proactiv opiniile clienţilor săi, le descoperă nevoile şi se asigură că le oferă produse şi servicii relevante. Prin implicarea resurselor interne în eveniment, Grupul arată un solid angajament faţă de inovare. Consider că prin această abordare şi cu această dedicare, UniCredit Hackathon CEE va avea un efect de anvergură, pozitiv, asupra grupului iar UniCredit va stabili tendinţele în digitalizare în CEE şi în afara acesteia.”

Echipele câştigătoare vor primi o recompensă financiară şi o şansă de a-şi prezenta proiectele conducerii executive a Diviziei CEE de la UniCredit Group pe data de 7 septembrie la Ljubljana. Membrii echipelor câştigătoare pot fi apoi invitaţi să participe ulterior la faza de implementare a soluţiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO