Business Internaţional

Au mai rămas doar două ţări în lume unde Coca-Cola nu face afaceri

 Au mai rămas doar două ţări în lume unde Coca-Cola nu face afaceri

Autor: Radu Racu

15.06.2012, 13:40 16319

Producătorul american de băuturi răcoritoare Coca Cola şi-a anunţat săptămâna aceasta intrarea în statul asiatic Myanmar, una din ultimele trei ţări din lume unde compania nu era prezentă.

Celelalte două state sunt Cuba şi Coreea de Nord, conform Associated Press.

Coca Cola, cel mai mareproducător de sucuri la nivel mondial, a anunţat că va începe activitatea în Myanmar imediat după ce autorităţile vor emite autorizaţia de funcţionare. Decizia grupului de a intra pe piaţa asiatcă vine după ce guvernul SUA a suspendat sancţiunile comerciale aplicate Myanmarului în urma unor reforme democrate aplicate de autorităţile de la Naipyidaw. Statul asiatic a fost guvernat până la finalul anului trecut de o juntă militară.

Coca Cola a mai fost prezentă în Myanmar începând cu anul 1927, însă a fost alungată 25 de ani mai târziu. Şi în Cuba, una din cele două ţări în care grupul american nu face afaceri acum, Coca Cola a fost prezentă din 1906, chiar din primii ani de expansiune, însă revoluţia lui Fidel Castro de câteva decenii mai târziu a scos compania de pe piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO