Business Internaţional

Audi începe producţia primului model din China care se încarcă la priză

Audi începe producţia primului model din China care se...

Autor: Luciana Georgescu

09.04.2014, 13:17 2138

Constructorul german de automobile Audi a anunţat că va începe producţia primului hibrid electric în parteneriat cu un producător local, scrie The Wall Street Journal.

Proiectul, bazat pe un prototip prezentat prima dată în 2012, la Salonul de la Beijing, este o versiunea a sedanului A6 L, cel mai vândut model al constructorului german de pe piaţa chineză.

Audi A6 e-tron va fi primul hibrid din China dotat cu sistem plug-in, care permite încărcarea automobilului la o staţie de alimentare electrică .

Analişti ai industriei auto notează însă că Republica Populară Chineză nu beneficiază de infrastructura necesară (staţii de încărcare a automobilelor), pentru a sprijini un număr foarte mare de maşini electrice.

Purtătorul de cuvânt al Audi în China, Martin Kuehl, a spus că tehnologia hibrizilor plug-in va reduce dependenţa autovehiculelor de staţiile de încărcare, din moment ce după epuizarea bateriilor unitatea de comandă alege automat propulsorul pe benzină ca unitate de putere activă. “Credem că această tehnologie se pliază perfect perioadei în care trăim”, a declarat Kuehl.

Kuehl a mai declarat că Audi A6 e-tron va fi prima maşină hibrid produsă de Audi în China. Un alt model hibrid, A3 e-tron, va putea fi importat după lansarea la nivel global, în 2015.

Audi a înregistrat cele mai mari vânzări pe ramura maşinilor de lux -  491.989 de maşini au fost vândute în 2013, în creştere cu 21% faţă de anul precedent. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO