Business Internaţional

Austria a făcut o emisiune de obligaţiuni cu maturitate la 70 de ani

Austria a făcut o emisiune de obligaţiuni cu maturitate...

Autor: Mediafax

26.10.2016, 16:00 286

Emisiunea de obligaţiuni guvernamentale în valoare de două miliarde de euro, care are maturitate în noiembrie 2086, este cel mai recent semn că investitorii şi bancherii încercă să reorganizeze pieţele pentru obligaţiunile guvernamentale, ca răspuns la dobânzile extrem de scăzute şi aşteptările crescute de stagnare economică.

Emisiunea a făcut din Austria a cincea ţară europeană care vinde în acest an obligaţiuni cu maturitate la peste jumătate de secol.

Franţa, Belgia, Spania şi Italia au strâns 14 miliarde de euro pe emisiunii de obligaţiuni cu maturitate la 50 de ani anul acesta, mai mult decât a fost strâns în deceniul după ce Franţa a devenit prima ţară din zona euro care să adopte această politică, în 2005.

Obligaţiunile guvernamentale ale Austriei vor avea un randament de 1,5%.

Recent, obligaţiunile cu termen foarte lung au fost adoptate de pieţe, unde în mod tradiţional obligaţiunile la 10 ani şi de 30 de ani sunt considerate norma.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO