Business Internaţional

Austria cere Italiei să ţină imigranţii pe insule, pentru a evita presiunile asupra Europei Centrale

Austria cere Italiei să ţină imigranţii pe insule,...

Autor: Mihai Draghici

20.07.2017, 19:08 108

"Pornim de la premisa că va fi întrerupt transferul imigranţilor aflaţi în ilegalitate de pe insule italiene precum Lampedusa spre Italia continentală", i-a spus Sebastian Kurz, ministrul autriac de Externe, omologului italian, Angelino Alfano.

"Dacă Italia va continua transferurile imigranţilor pe teritoriul continental, de unde extracomunitarii merg spre nord, nu doar că va spori presiunile asupra Europei Centrale, ci vor fi şi numeroase înecuri" în Marea Mediterană. "Salvarea imigranţilor de pe mare nu trebuie să fie un bilet spre Europa Centrală", a adăugat Sebastian Kurz.

Italia a cerut ajutorul Uniunii Europene pentru a face faţă afluxului de zeci de mii de imigranţi care vin din Africa pe Marea Mediterană. La rândul său, Austria a avertizat de mai multe ori că va institui controale militare la punctul de frontieră Brenner, situat la frontiera cu Italia, în cazul în care afluxul de imigranţi extracomunitari se va intensifica.

Pe fondul tensiunilor, Italia a avertizat că le-ar putea oferi vize europene extracomunitarilor aduşi în porturi italiene după salvarea din Marea Mediterană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO