Business Internaţional

Austria restricţionează accesul imigranţilor în ţară la 3.200 de sosiri zilnice

Austria restricţionează accesul imigranţilor în...

Autor: Roxana Maciuca

17.02.2016, 17:15 101

Mikl-Leitner a anunţat marţi că vor fi impuse cote zilnice în privinţa numărului de imigranţi care pot pătrunde pe teritoriul ţării, fără însă a preciza valoarea acestor cote.

Aproximativ 1.000 de imigranţi au intrat zilnic în ţară printr-un singur punct de frontieră, Spielfeld, de la graniţa cu Slovenia, principala poartă de intrare a extracomunitarilor în ţară.

"Vor exista cote zilnice şi odată ce vom ajunge la aceste cote vom înceta (să mai primim alţi imigranţi în ţară)", declarase, marţi, Johanna Mikl-Leitner.

Tot marţi, cancelarul austriac Werner Faymann a anunţat că Austria se pregăteşte să introducă verificări la noi puncte de frontieră cu Slovenia şi Italia pentru a anticipa noile rute parcurse de imigranţi în încercarea de a ajunge în vestul şi nordul Europei, pe fondul restricţiilor impuse imigranţilor la frontierele statelor balcanice.

Austria este o ţară de tranzit pentru sute de mii de imigranţii care se îndreaptă spre Germania, unde s-au înregistrat peste un milion de solicitări de azil în cursul anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO