Business Internaţional

Autorităţi: Cel puţin 21 de morţi în urma seismului din Italia; comuna Amatrice este devastată

Autorităţi: Cel puţin 21 de morţi în urma seismului...

Autor: Mediafax

24.08.2016, 10:37 8803

Bilanţul cutremurului de 6,0 grade produs în cursul nopţii în centrul Italiei este de cel puţin 21 morţi, dar există persoane dispărute, zeci de oameni fiind răniţi, anunţă Serviciul protecţiei civile, în timp ce autorităţile locale au transmis că jumătate din localitatea Amatrice este devastată.

Bilanţul seismului este, la ora 9.00 (10.00, ora României), de 21 morţi - în localitatea Accumuli (regiunea Lazio), în Amatrice (Lazio) şi în Arquata del Tronto (Marche), informează presa italiană.

"Cutremurul este comparabil, ca intensitate, cu cel produs în Aquila", în 2009, a declarat şeful Serviciului de protecţie civilă, Fabrizio Curcio, citat de ziarul Il Messaggero.

Primul cutremur, de 6,0 grade, a avut loc la ora 3.36 (4.36, ora României), în zona Accumoli/Arquata del Tronto (la graniţa dintre regiunile Lazio şi Marche, în centrul Italiei), la adâncimea de doar 4 kilometri. Au urmat alte două mişcări telurice, la orele 4.32 şi 4.33, cu intensităţi de 5,4, respectiv 4,8 grade, la adâncimi de 8 şi 9 kilometri.

Cutremurul a fost simţit puternic în centrul Italiei, o zonă cunoscută cu risc seismic. La Roma, mulţi locuitori şi-au părăsit casele câteva ore de teama replicilor seismice puternice.

Situaţia cea mai gravă este în comuna Amatrice, care are 2.700 de locuitori. "Este o tragedie, jumătate din sat nu mai este", a declarat primarul localităţii, Sergio Pirozzi, citat de Corriere della Sera.

Printre persoanele dispărute figurează două afgane de 26 şi 27 de ani, membre ale unui grup de refugiaţi primiţi în Italia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO