Business Internaţional

Autorităţile din California analizează interzicerea maşinilor pe motorină şi benzină

 Autorităţile din California analizează interzicerea...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

29.09.2017, 20:08 255

Autorităţile din statul american California analizează posibilitatea interzicerii, în viitor, a vehiculelor cu ardere internă, atât cele cu motoare diesel, cât şi pe benzină, în scopul reducerii poluării, informează presa americană.

Un membru al Parlamentului statului California, Phil Ting, lucrează la un proiect de lege care prevede interzicerea comercializării maşinilor noi care au motoare cu ardere internă după anul 2040. Politicianul democrat din San Francisco argumentează că este absolut necesar ca şoferii din California să achiziţioneze vehicule electrice, pentru reducerea poluării.

"Piaţa merge în această direcţie. Întreaga lume merge în această direcţie. La un moment dat, trebuie să fie stabilit un obiectiv şi un termen", a explicat Phil Ting, citat de site-ul Sacbee.coms.

Autorităţile din California au anunţat deja un plan care prevede introducerea a 1,5 milioane de vehicule cu motoare hibride sau electrice până în anul 2025. Parlamentarul Phil Ting este unul dintre politicienii din California care cer măsuri de stimulare a cumpărării vehiculelor electrice.

"California este obişnuită să fie pe primul loc. Trebuie să menţinem această tendinţă", a subliniat Phil Ting.

Franţa şi Marea Britanie au semnalat intenţiile de a interzice vânzările de maşini noi cu motoare diesel sau pe benzină după anul 2040. India vrea atingerea acestui obiectiv în 2030. Planuri similare au fost elaborate în China.

Mary Nichols, preşedintele Consiliului californian pentru Calitatea Aerului, a declarat că guvernatorul Californiei, Jerry Brown, i-a cerut un plan pentru interzicerea vehiculelor cu motoare având combustie internă. "Mi s-a transmis de către guvernator: «De ce nu am făcut deja acest lucru?» Guvernatorul s-a interesat de ce China poate face acest lucru, iar California nu", a explicat Mary Nichols într-un interviu acordat agenţiei Bloomberg.

În schimb, Asociaţia Constructorilor Auto a atras atenţia că cetăţenii trebuie să îşi poată permite achiziţionarea vehiculelor ecologice propuse de politicienii din California.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO