Business Internaţional

Autorităţile din Ungaria le-au permis sutelor de imigranţi să urce în trenuri către Austria şi Germania

Autorităţile din Ungaria le-au permis sutelor de...

Autor: Roxana Maciuca

31.08.2015, 18:58 338

Autorităţile ungare au permis, luni, unor sute de imigranţi să se urce în trenuri cu plecare din Budapesta către oraşe din Austria şi Germania, informează site-ul agenţiei de presă AFP.

Însă, potrivit MTI, un tren în care se aflau circa 300 de imigranţi ce a plecat din Ungaria, luni, a fost oprit la frontiera cu Austria de compania feroviară austriacă OBB, care a făcut public acest anunţ.

Sute de imigranţi care au trecut graniţele Ungariei şi s-au instalat în gările din Budapesta, transformate în centre de adăpost improvizate, au putut să se urce în trenuri cu destinaţii din Austria şi Germania. Trenul cu destinaţia Viena Hauptbahnhof care a plecat, luni, din gara de est din Budapesta la ora 11.00 (12.00 - ora României) trebuia să ajungă la ora 13.45 (14.45 - ora României), dar la ora 14.30 (ora 15.30 - ora României) se afla încă la frontiera celor două ţări.

Reprezentanţii OBB au solicitat asistenţa poliţiei ungare, denunţând că trenul era supraîncărcat. Autorităţile austriece se aşteaptă ca Ungaria să reţină imigranţii care nu au paşapoarte şi să-i plaseze în centre pentru refugiaţi.

Un purtător de cuvânt al companiei feroviere ungare MAV a declarat anterior pentru MTI că biletele pentru destinaţii internaţionale pot fi achiziţionate fără ca persoanele să prezinte paşapoartele. Controlorul le va solicita doar biletul, numai reprezentanţii poliţiei le pot solicita să prezinte paşapoartele.

Potrivit unui jurnalist AFP prezent la faţa locului, numeroşi imigranţi, dintre care majoritatea cetăţeni sirieni, au primit permisiunea de a urca în trenuri către Viena, Munchen şi Berlin, destinaţii preferate în general, în absenţa forţelor de ordine.

Potrivit MTI, imigranţiilor din gara Keleti (gara de est din Budapesta) care doreau să se îndrepte către Germania li s-a permis accesul în trenuri doar dacă deţineau bilete, ceea ce a dus la formarea unei cozi la biroul de eliberare a biletelor pentru destinaţii internaţionale. Unii imigranţi sirieni au declarat corespondentului MTI că se îndreaptă către Munchen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO