Business Internaţional

Autorităţile federale şi regionale din Belgia au ajuns la un acord privind tratatul CETA

Autorităţile federale şi regionale din Belgia au ajuns...

Autor: Mediafax

27.10.2016, 13:52 205

Premierul Charles Michel a declarat că liderii comunităţilor regionale şi lingvistice din Belgia au ajuns la un acord privind un text comun care ar trebui să elimine incertitudinile privind importurile agricole şi sistemul de soluţionare a disputelor.

Acordul din Belgia va trebui să fie aprobat şi de către celălalte 27 state membre al Uniunii Europene înainte ca tratatul CETA să fie semnat.

Summitul pe tema Acordului comercial UE-Canada, care era programat joi, a fost anulat, întrucât Belgia nu putea semna documentul din cauza opoziţiei exercitate de Guvernul regiunii Wallonia.

Acordul de parteneriat comercial UE-Canada a fost blocat de Guvernul regiunii belgiene Wallonia din raţiuni de ordin social şi ecologic. Regiunea Wallonia ar vrea un document interpretativ al Acordului CETA care să includă garanţii speciale privind protecţia datelor private, amendamente la drepturile pe piaţa muncii, la serviciile generale, la licitaţiile publice, în domeniul asigurărilor sociale şi generale. Guvernul federal al Belgiei are nevoie de aprobarea tuturor entităţilor regionale belgiene pentru a putea semna acordul CETA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO